tiistai 30. heinäkuuta 2013

Silverledge Special Effort STDsd

Lähdinpä siis kuitenkin Kiteelle, kun saatiin peruutuspaikka. :) Mitään kammottavaa jännitystä ei ollut, ankat vähän mietitytti, kun ei olla niillä treenattu. Ankat olikin ekana, tuomarina Andrea Hoffman. Rata meni helposti, mitään kummoisempaa ei ollut. Kai sitä paimentamiseksikin voi kutsua. ;) Pisteitä 88. Lampaat oli hiukan haastavat, jotkut yksilöt olivat loikkivia ja loputkin nopeita. Spessulle tuo ei sinänsä aiheuta ongelmaa, se pitää niin tiukasti niitä hanskassa. Mutta liian lähellä ja voimalla. ;) Jos olisin ollut pelinaisia, olisin käskyttänyt sen toiminnan nätiksi tai siis koiran maahan-käskyllä kauemmaksi, mutta en jaksanut pisteiden takia nähdä vaivaa. Luultavasti pisteet olisi voinut olla paremmat, en tiedä. :) Mutta pisteitä kuitenkin 85. Ihan kelpo suoritus, vaikka koira ei totellut mun maahan-käskyjä, silloin kun niitä sille pienellä ja hiljaisella äänellä kuiskin. ;)

Parin välipäivän jälkeen teemana etäisyys ja ihan pikkiriikkisen otettiin poispäinajoa, vähän muistutukseksi, kun talven jälkeen se on unohtunut. Avuksi etäisyyteen otin pussipäisen kepin. (Kun osaaminen loppuu, otetaan apuvälineet käyttöön... ;) ) Aluksi otettiin vuohet erikseen, hyvä onkin opetella toisen lauman jättämistä ja keskittyä toiseen. Alussa lähetin epämääräisesti Spessun hakemaan lampaat, mutta tekipä aika hyvän kaaren, meidän mittapuulla eli n. 40m päässä eläimistä. Sen jälkeen otettiin pussi käyttöön ensin flänkeillä ja sitten kuljetuksessa. Flänkeillä meni selvästi kauemmaksi, molempiin suuntiin. Aika pian siirryttiin kuljetukseen. Aluksi pistin sen paineella taaemmas, kun oli liukumassa taas liian lähelle. Lopulta se meni tosi nätisti, matalana hiljaista kävelyvauhtia, mutkissa se teki aluksi liian vauhdikkaan kaaren tasapainoon, jolloin lampaat nytkähtivät aika rajusti. Seuraavassa mutkassa se teki jo rauhallisemman siirtymisen. Ihan hyvä sen oppia, ettei kaaria tehdä aina sata lasissa. Lopulta riitti kävely pussipuoli ylöspäin pidettynä, heti kun lampaat osui jaloille räväytin vähän pussia. Josko tällä keinolla nyt saataisiin hommaa rauhallisemman näköiseksi.

Lopussa vielä vähän poispäinajoa. Vaikka olen saanut ohjeeksi, että ensin rauha ja etäisyys kuntoon ja vasta sitten poispäinajo, mutta haluan vähän muistutella talvella ruokinnan ohessa opeteltua ajoa. Alkukesästä oli flänkit mennyt niin huonoon jamaan, että niitä tuli harjoiteltua ja poispäinajo jäi kokonaan. Nyt sitten herätellään niitä hiljaksiin, samalla kun harjoitellaan etäisyyttä. Aluksi lampaat säntäs ja Spessu kävi ne pysäyttämässä. Hyvin alkoi... Sen jälkeen olin minäkin skarppina. Tämä tilanne on lampaille yhtä outo ja yrittivät ensin karata, mutta pienillä flänkeillä saatiin ne pidettyä suht rauhassa ja kasassa. Aika äkkiä lampaatkin hiffasivat, etteivät pääse karkuun ja rauhoittuivat. Saatiin lopetettua tosi hyvään ja rauhalliseen pätkään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti