tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kaaria ja kasausta

Lampaat on karkaillut urakalla, kun meni sähköpaimen pimeäksi ja vuohihan sen heti huomasi... Kiva oli huomata, että pihatielläkin Spessu pääsi täysiä lampaiden ohi kääntämään ne. Tuo olisi vielä joku aika sitten mennyt kontrolloimattomaksi ajoksi. ;) Kaartahan se ei tuossa tiellä olisi mahtunut tekemään, piti juosta läheltä ohi.

Mulla on vielä mietinnässä, riittääkö mulla voimat lähteä vapaapäivänä Pian kisoihin. Kitee on niin kaukana ja vapaapäivät kortilla. :/ Spessu on ollut hieman työintoinen, niin päätin tänään ottaa pienen treenin, ettei se kisoissa sitten räväyttäisi täydellä voimalla. ;) Jos siis sinne mennään. :D Nyt kun on joutunut lampaita pyörittelemään enemmän, niin ajo on unohtunut kokonaan, mutta ehtiihän sitä myöhemmin... Lisäksi maahanmeno on huonontunut paljon. Ei siis säntäile, muttei malttaisi mennä maahan asti. Maarten ainakin sanoi, ettei käske koiraa maahan, vaan seisominen olisi parempi. Voisihan sitä kokeilla? Usein kylläkin tuo mun maahan-käsky vaan häiritsee koiraa, joten ehkä mun pitäisi opetella olemaan hiljaa? ;)

Tänään treenatessa ajattelin valkata muutaman aikuisen ja "helpon" treeniin, mut sit muutama karitsa ja pukkikili karkasi aidan ali myös laitumen puolelle, joten treenattiin vähän isommalla ja irtonaisemmalla porukalla. Spessu sai porukan samantien kasaan ja piti sen kasassa loppuun saakka. Pari kertaa karitsoita ja kili yritti karkuun, mutta Spessu haki ne HIENOSTI. Ilman mitään käskyä se kaartoi nätisti niiden sivusta ja käänsi ne takaisin laumaan. Yksi karitsa jäi vähän jälkeen ja jumitti ja Spessu antoi sille ensin aikaa valita liike lauman joukkoon ja kun mitään ei tapahtunut, teki se liikkeen karitsaa kohti ja sanoi hau. Se riitti ja karitsa tuli laumaan takaisin. Peruskuljetuksella mentiin, välillä Spessu tuli liian lähelle ja muutenkin mun on vaikea päästä lampaiden edelle. Tuolle pitäisi keksiä joku ratkaisu. Spessu kävelee/hölkkää ja sekin on liian kovaa. Mutta kuljetus kyllä onnistuu muuten hyvin. Lampaat ei lähde liian kauas eteen, koska Spessu aina alussa käy kertomassa, ettei se ole suotavaa. Usein sen alun kasassa pidon jälkeen lampaat ei yritäkään mennä liian kauas edelle. Hyvä fiilis jäi, Spessulla alkaa tulla tietynlaista rauhaa työskentelyyn. Eihän se koskaan mikään räjähtävä tykki ole ollutkaan, mutta se selkeäasti on tasoittunut, ehkä myös lauman rauhoittuminenkin vaikuttaa? Spessu kun on kontrollifriikki ja sitä ärsyttää suunnattomasti, jos lauma ei ole tasapainossa. Nyt kun se on saanut laumaan "kasaan", niin sekin voi rauhoittua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti