lauantai 25. toukokuuta 2013

Ajoharjoittelua laitumella

Kokeilinpa tuossa ajoa isolla laitumella ja koko laumalla (8 uuhta ja 15 karitsaa). Olosuhteiden pakosta otettiin samassa treenissä myös kaaria, koska lampaat kokeilivat pääsisikö karkuun... En halua sille fiilistä, että ajossa elukat karkaa. En tiedä, miten kuuluisi asia hoitaa, mutta tein, minkä koin hyväksi. :D Kommentoida saa, ja selittää miksi ei näin kannattaisi tehdä. :D

Aloitettiin lampaiden kokoamisella keskelle. Jos olisin lähtenyt reunoja pitkin kokeilemaan, olisi voinut olla vaarana parin sätkyn lankojen läpi meno. Kaaret oli aika hyviä, vähän koitin sitä työntää kauemmas, koska lampaat reagoi melko vahvasti ja kun se menee kaaret aina kovaa. Eipä sitä hirmu isoja ja laajoja kaaria tuolla puolen hehtaarin laitumella tehdäkään. Keskeltä aloitettiin ajo, suoraan Spessu eteni ja kun lampaat alkoivat kääntyä aidan mukaisesti, kääntyi Spessukin perässä. Välillä alkoi mennä raville, joten maihin ja uusi aloitus. Kun lampaat yrittivät karata portille, laitoin Spessun kaarelle estämään se. Ja taas ajoa sitten toiseen suuntaan. Hyvin onnistui suunnat, vaikkei ollut keppiä mukana ja hyvin se on kuulolla myös kaarella, joten sen saa nopeasti maihin. Vähän siitä näkyi, että tilanne oli eri, mitä ollaan ennen otettu, mutta hienosti se asian selvitti. Ajopätkät oli mun mielestä hyviä, sille on ihan sama kummalla puolella mä olen, eikä ole väliä, vaikka olen kauempana takana. Jos mä olen ajon aloituksessa liian lähellä, yrittää se sivulletulon puolelle eli vasemmalle. Ajosta kaarelle lähtiessä se teki hyvä pulleat kaaret ja sai lampaat hanskaan aika lyhyelläkin etenemällä, ei siis tarvinnut mennä pysäyttämään niitä edestäpäin, riitti, että se pääsi sivuun ja lampaat sen sivusilmällä näki. Portilla ollessaan lampaat ensin katsoivat, siirtyäkkö, mutta kun Spessu eteni rauhassa, askel kerrallaan kohti, väistyivät lampaatkin rauhassa.

Treenistä jäi hyvä fiilis, vaikka vähän väsyneenä lähdin ja pohdin, että kannattaako edes koittaa, jos itse on väsynyt. Mutta tällä kertaa kannatti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti